Co mohu dát do popelnice?

Obsah

Co mohu dát do popelnice?

Co mohu dát do popelnice?

Co tedy mohu dát do popelnice? Použité hygienické pomůcky (kartáčky, zubní nit, žínky, tampóny apod.) Silně mastné a znečištěné obaly (mastný pečicí papír apod.) Co naopak v popelnici končit nemá? Proložky od vajíček – byť jsou papírové, jsou již nerecyklovatelné, mohou tedy skončit v kompostéru!

Jaké jsou televizní poplatky za nájemníky?

Televizní poplatky by měla hradit každá domácnost sama za sebe. Někteří pronajímatelé bytů, aby měli klid a nechodili jim do bytů exekutoři, raději platí televizní poplatky za své nájemníky. Peníze za tyto poplatky si nechají zaplatit v nájmu za byt.

Jak změnit poplatníky televizních poplatků?

Po přestěhování do nového domu si v evidenci poplatníků televizních poplatků změníte adresu - buď na České poště, nebo v České televizi, podle toho, jakým způsobem televizní poplatek platíte. Dva televizní poplatky z jednoho SIPA? Nelze!

Kdo je poplatníkem České televize?

Z těchto poplatků je financován provoz a rozvoj České televize jako provozovatele takzvané veřejnoprávní služby. Podle zákona je poplatníkem každý, kdo vlastní televizní přijímač. Ale také ten, kdo sice není vlastníkem televizoru, ale kdo jej déle než jeden měsíc užívá.

Související příspěvky: