Môžeme použiť hnojivo na maštaľné hnojenie?

Obsah

Môžeme použiť hnojivo na maštaľné hnojenie?

Môžeme použiť hnojivo na maštaľné hnojenie?

Nadmerná vlhkosť môže spôsobiť hubové a bakteriálne choroby. Nedá sa na všetky použiť to isté hnojivo. Niektoré druhy zeleniny hnojenie nepotrebujú, iné vyžadujú organické hnojivá, ďalšie majú problém s maštaľným hnojom. Na doplnenie potrebných živín môžeme použiť priemyselné hnojivá – ideálne, ak vieme aké podľa rozboru pôdy a druhu zeleniny.

Odporúča sa použiť hnojivo pri pestovaní priesad?

Hnojivá pri pestovaní priesad používame v prvom rade preto, aby sme posilnili rozvoj koreňovej sústavy. Správne použitie hnojiva zároveň priaznivo ovplyvňuje klíčivosť a celkovú životaschopnosť rastliniek. Odporúča sa použiť organicko-minerálne bio hnojivo v kvapalnej alebo sypkej forme. Dôležitý je obsah humínových kyselín.

Kto sme vždy používali domáce hnojivo?

V záhrade sme vždy používali také klasické domáce hnojivo - vykvasený slepačí trus. Len kto to pozná, vie, že vôňa nie je vábna. Naviac, nehodí sa toto hnojivo vždy a na všetko.

Ako a čím hnojiť priesady zeleniny?

Ako, kedy a čím hnojiť priesady zeleniny? Kvalita a krása priesad, rovnako aj úspešnosť ďalšieho pestovania úrodnosť súvisí so starostlivosťou o rastlinky prakticky od semena. Kľúčovú rolu zohráva dostatok živím, ktoré plodina potrebuje.

Související příspěvky: