Kdy opravit chladič?

Obsah

Kdy opravit chladič?

Kdy opravit chladič?

Pokud je chladič poškozený, lze jej s ohledem na závažnost poškození či opotřebení opravit. Ovšem, pokud se oprava vyplatí. Cena nového chladiče se pohybuje od 800 Kč do 5 000 Kč dle značky a typu vozidla, a tak se vyplatí opravit spíše drobné oděrky a díry.

Jaká je cena nového chladiče?

Cena nového chladiče se pohybuje od 800 Kč do 5 000 Kč dle značky a typu vozidla, a tak se vyplatí opravit spíše drobné oděrky a díry. Jsou přípravky určené na opravu chladiče účinné? Současná moderní vozidla mívají chladič vyrobený z hliníku a plastu, přičemž hliník je možný svařit nebo zalátovat speciální pájkou.

Co je funkcí chladící kapaliny?

Funkcí chladící kapaliny není jen chlazení motoru, nýbrž i ošetření jeho chladící soustavy. Chladící kapaliny obsahují monoetylenglykoly, inhibitory koroze, stabilizátory, disperzanty, zvyšovače pH, barviva a protipěnivé přísady, které se dohromady starají o dobrou funkčnost a efektivnost chladící soustavy.

Co je příčinou úniku chladící kapaliny?

Příčin úniku chladicí kapaliny může být několik. My si všechny možné příčiny vysvětlíme a zároveň si řekneme, co se se vzniklým problémem dá dělat. Úkolem chladící kapaliny je ochlazování zahřátého motoru a ochrana chladícího systému před korozí.

Související příspěvky: