Jak uvařte krevety?

Obsah

Jak uvařte krevety?

Jak uvařte krevety?

Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu, tak aby byly al dente, na skus. Sceďte je. Oloupané krevety okořeňte solí a pepřem a dejte prozatím stranou.

Jak připravit těstoviny s krevetami?

Pokud si hlídáte linii, zkuste trendy cuketové špagety, cuketu stačí nastrouhat škrabkou na julienne nudličky nebo pomocí spiralizéru a buď je krátce povařit nebo podusit přímo s krevetami. Těstoviny s krevetami jsou oblíbené a můžete je připravit na mnoho různých způsobů:

Co se děje v akváriu s krevetkami?

V akváriu s krevetkami se zásadně vyhýbejte používání jakýchkoliv léčiv, dezinfekčních prostředků, chemikálií na odstranění řas nebo šneků apod. Pozor dejte také na dekoraci, aby neuvolňovala nějaké škodlivé látky. Sporné je také používání hnojiv, která vždy obsahují stopy mědi.

Jak se zbavit krevet v akváriu?

Pokud v akváriu filtrujeme, musíme zabránit nasávání krevet do filtru - zvláště v případě, že se nám krevetky množí. Krevetkám může být nebezpečný i vzestup teploty ke 30 °C (u některých druhů a variet už nastává nebezpečí při teplotě 26 °C), což v létě bohužel není výjimečná situace.

Související příspěvky: