Může se soukromý prodejce požádat o vrácení DPH?

Obsah

Může se soukromý prodejce požádat o vrácení DPH?

Může se soukromý prodejce požádat o vrácení DPH?

Soukromý prodejce bude moci v zemi, kde auto původně zakoupil, požádat o vrácení části DPH. Vratné DPH vypočítává obvykle daňový úřad a jeho výše je úměrná době, během které prodávající auto v dané zemi EU využíval.

Kdo může odpočet DPH uplatnit při nákupu nového auta?

Byla by však škoda tuto možnost nevyužít vzhledem k ne zrovna nízké výši DPH u nového auta. Nejčastější otázky, které jsou v souvislosti s nárokem na odpočet DPH při nákupu osobního automobilu, jsou obvykle tyto: Jaké jsou podmínky pro uplatnění nároku na odpočet DPH? Kdo všechno může odpočet DPH při nákupu osobního automobilu uplatnit?

Jaká je daň za vrácení DPH?

Vratné DPH vypočítává obvykle daňový úřad a jeho výše je úměrná době, během které prodávající auto v dané zemi EU využíval. Podrobné informace o povinnostech prodejce a o vrácení DPH vám podají na příslušném daňovém úřadě fr de en . Za auto žádné DPH platit nemusíte. Vozidlo je nové.

Jak zaplatit DPH do Unie?

Pokud kupujete či prodáváte auto v EU nebo kupujete vozidlo mimo EU a chcete ho do Unie dovézt, zjistěte si, jaké DPH musíte zaplatit. Informace na této stránce se vztahují na pravidla DPH při nákupu nebo prodeji automobilu soukromou osobou, netýkají se transakcí mezi podniky.

Související příspěvky: