Co je vitamín D doplněk stravy?

Obsah

Co je vitamín D doplněk stravy?

Co je vitamín D doplněk stravy?

Doplněk stravy Vitamín D přispívá ke správnému vstřebávání a využití vápníku a fosforu, ke zdravému růstu a udržení zdravých kostí a zubů a ke správné činnosti imunitního systému a svalů. Vitamín D hraje důležitou roli v procesu dělení buněk. Skladem u dodavatele.

Mám dostatek vitaminu D?

MÁM DOSTATEK VITAMINU D? 1 CHŘIPKA - nedostatek vitamínu D vede k respiračním onemocněním. Studium prokázalo, že dostatek vitamínu D snižuje... 2 SVALOVÁ SLABOST - podle Michaela F. Holicka, je slabost svalů způsobena nedostatkem vitamínu D, protože jejich receptory... 3 LUPÉNKA - i syntetický vitamín D prokázal vliv na zlepšení lupénky 4 CHRONICKÉ ONEMOCNĚNÍ LEDVIN - lidé s pok... More ...

Proč je vitamín D důležitý pro naše tělo?

Vitamín D. Vitamín D je pro naše tělo velmi důležitý. Ovlivňuje látkovou výměnu vápníku, je důležitý pro zdravé kosti a zuby, pomáhá udržovat zdravé svaly, ovlivňuje ale i další části našeho těla jako je srdce, mozek, imunitní systém.

Jak se projevuje nedostatek vitamínu D?

Nedostatek vitamínu D, podobně jako dalších vitamínů, se projeví spíše dlouhodobě. Má ale velký vliv na zdraví. Jeho hodnoty můžete zjistit pomocí laboratorních testů. Vitamín D vzniká účinkem slunečních paprsků na kůži, získáváme ho ze stravy nebo formou doplňků stravy.

Související příspěvky: