Kdy začnete překročení rychlosti 40 km/h?

Obsah

Kdy začnete překročení rychlosti 40 km/h?

Kdy začnete překročení rychlosti 40 km/h?

S nejvyšší sazbou počítejte při překročení povolené maximální rychlosti o 40 km/h, resp. 50 km/h mimo obec. Tento přestupek vás bude stát odebrání řidičského průkazu na 6 až 12 měsíců a k tomu vám bude připočítáno 5 trestných bodů.

Jaká je pokuta za překročení rychlosti?

Pokuta za rychlost. Snad každý z nás někdy překročil alespoň trochu rychlost. Za malé překročení rychlosti nám nehrozí žádný trestný bod. Často se řeší domluvou. Na místě můžeme být pokutováni do 1000, ve správním řízení nám pak může být uložena pokuta mezi 1500 do 2500 Kč. Záleží na tom, na jak přísné policisty narazíte.

Co je rozdíl mezi obvodovou a obvodovou rychlostí?

Obvodová rychlost je však rozdílná. Čím dále od středu (větší poloměr) tím je rychlost vyšší, jelikož je třeba urazit větší dráhu. Obvodová rychlost tedy bude záviset na poloměru, a to přímo úměrně (čím větší poloměr, tím větší dráha, a tím vyšší rychlost). Vztah mezi úhlovou a obvodovou rychlostí již není těžké uhodnout.

Jaké je měření rychlosti připojení na internet?

Měření rychlosti připojení probíha ve 3 krocích. rychlost downloadu - stahování dat na váš počítač (download - rychlost připojení) rychlost uploadu - odesílání dat od vás na internet (upload) odezvu (ping) - počet milisekund (tisícin sekundy) potřebných ke spojení se serverem na internetu a zpět, měřeno přes webový prohlížeč.

Související příspěvky: