Jak získat dostatek vápníku ve stravě?

Obsah

Jak získat dostatek vápníku ve stravě?

Jak získat dostatek vápníku ve stravě?

Většina lidí získává dostatek vápníku ve stravě. Mezi potraviny bohaté na vápník, patří mléčné výrobky, některé druhy listové zeleniny, ořechy, fazole nebo tofu. Nicméně, lidé, kteří nejí dostatek potravin bohatých na vápník by měli - se souhlasem lékaře - zvážit užívání doplňků stravy.

Jak zvýšit úbytek vápníku ve stravě?

Několik studií naznačuje, že užívání 1 000 mg vápníku denně ve formě potravinového doplňků pomáhá snížit úbytek kostní hmoty o 1 - 2% ( 3 ). Kladné účinky doplňků stravy s vápníkem se nejlépe projeví u žen s nízkým příjmem vápníku ve stravě a během prvních dvou let užívání.

Kdo užívali doplněk stravy s vápníkem?

Bylo zjištěno, že ti, kdo užívali doplněk stravy se 600 mg vápníku v kombinaci se 125 jednotkami vitamínu D, zhubli při dietě s omezeným příjmem kalorií více než ti, kteří doplněk stravy s vápníkem neužívali ( 6 ).

Co je vápník a hořčík?

Vápník přispívá k normální činnosti svalů a k normální funkci nervových přenosů. Vápník a hořčík přispívají k udržení normálního stavu kostí a zubů. Vitamín D přispívá k normálnímu vstřebávání a využití vápníku a fosforu. Skladem 14.

Související příspěvky: