Co znamenají kontrolky v autě?

Obsah

Co znamenají kontrolky v autě?

Co znamenají kontrolky v autě?

Kontrolky v autě - co znamenají? Přehled 24 nejběžnějších kontrolek ve vozidle Kontrolky na palubní desce informují řidiče o aktuálním stavu vozidla. Jakmile se objeví problém, který zachytí některé z čidel vozu, kontrolka se rozsvítí.

Co je kontrola motoru?

Kontrolka motoru je indikátor signalizace poruchy výkonu motoru či s ním spjatých systémů. V moderních automobilech informuje o systému zapalování nebo selhání automatického přenosu, změně v otáčkách motoru po určité době nebo ve spalovací směsi a tak dále.

Jak se kontrolka rozsvítí?

Jakmile se objeví problém, který zachytí některé z čidel vozu, kontrolka se rozsvítí. Kontrolky znázorňují problémy jednoduchými obrázky, aby byly platné a pochopitelné na mezinárodní úrovni, bez nutnosti znát jazyk výrobce auta. Před tím, než si připomeneme jednotlivé funkce kontrolek, je třeba upozornit také na jejich barevnou indikaci.

Co jsou zelené kontrolky na palubní desce automobilu?

Zelené kontrolky na palubní desce automobilu mají čistě informační charakter. Neupozorňují na žádnou závadu, ani problém, ale naopak značí, že je určité zařízení správně spuštěné či funkční, a je tedy možné v klidu vyrazit.

Související příspěvky: