Jak trávník přihnojit?

Obsah

Jak trávník přihnojit?

Jak trávník přihnojit?

Ještě zbývá trávník přihnojit. Použijte plné granulované hnojivo typu NPK nebo trávníkové s dlouhodobým účinkem. Při použití NPK hnojiv dávejte pozor na to, aby plocha nebyla suchá, jinak můžete trávník velmi snadno popálit. Nejlepší je, když jej po provzdušnění necháte týden v klidu a přihnojíte po prvním dešti, kdy je půda nasáklá vodou.

Jak přezimovat trávník?

Trávník je nejlepší nechat přezimovat v pokoseném stavu, výška strniště musí být okolo pěti centimetrů. Nenechávejte na něm vrstvu listí, protože vlivem zvýšené vlhkosti by došlo k vyhnívání porostu, vzniku nehezkých hnědých skvrn, hnilobě a tvorbě plísní.

Jak zvýšit pracovní hloubku trávníku?

Doporučená pracovní hloubka je dva až tři milimetry, přičemž nejvhodnější je vertikutovat trávník minimálně dva dny po dešti. Po ukončení vertikutace zbavte plochu vyhrabaného materiálu. Holá místa v trávníku zakryjte asi třímilimetrovou vrstvou kompostové zeminy a osejte vhodným travním semenem.

Jak vápnit trávníku?

Nemá smysl vápnit každý trávník, ale jen ten, kde roste mech. Pokud byste to s vápněním přehnali, půda by naopak měla zásadité pH a místo mechu by v trávníku rostly pampelišky. Čím vápnit? Hašeným vápnem, kromě českého vápence lze použít i dolomitický.

Související příspěvky: