Můžeme použít chilli jako výchozí surovinu?

Obsah

Můžeme použít chilli jako výchozí surovinu?

Můžeme použít chilli jako výchozí surovinu?

Nevýhodou je, že tento proces roztrhá buněčnou vazbu lusku a po rozmražení se dočkáme kašovité konzistence. Pokud tedy budete chtít chilli použít, krájejte ho ještě zmrzlé a ihned vložte do pokrmu. Takové nebo klidně i čerstvé plody mohou sloužit jako výchozí surovina na čistě paprikové pyré, které můžeme používat dále podle libosti.

Může se udělat Kari pastu ze zelených chilli papriček?

To by byla škoda, a i když se nabízí méně variant, přesto lze udělat například kari pastu ze zelených chilli papriček nebo jich část použít ve výše uvedeném receptu. Ovšem ne každý druh se na to hodí.

Jak sklízet chilli?

Základním pravidlem téměř u všech je sklízet zralé plody, neboť právě ty obsahují nejvíce aromatických silic a dalších prospěšných látek. Jedná se o téměř nejsnazší způsob uchování chilli. Papriky rozkrojíme v půlce a položíme na slunné místo například na papírovou kuchyňskou utěrku.

Kdy použít pyré z chilli?

Pyré může sloužit hlavně do omáček, těstovin, polévek, na pizzu, ale i do různých marinád. Zpracování chilli – pyré z chilli Foto: Thinkstock Tento krok, na rozdíl od výše uvedených, odejme chilli možné následné univerzální využití.

Související příspěvky: