Jak pěstovat Aloe vera?

Obsah

Jak pěstovat Aloe vera?

Jak pěstovat Aloe vera?

Aloe vera je sukulentní rostlina, která pochází z tropických pásem, avšak dá se bez problémů vypěstovat i v našich podmínkách. Její pěstování si navíc nevyžaduje ani žádnou speciální údržbu. Stačí ji jednoduše zasadit a pravidelně zalévat.

Jak dlouho je možné užívat Aloe vera gel?

Délka pro vnitřně užívané doplňky stravy s aloe vera gelem není stanovena. „Osobně bych doporučil užívat tak dva až tři týdny každý den podle dávkování doporučeného výrobcem. Poté udělat přestávku, minimálně dva týdny, a dle potřeby je pak možné se k užívání aloe vera gelu vrátit," radí Tomáš Arndt.

Co obsahuje Aloe vera?

Aloe vera obsahuje velké množství enzymů či vzácné stopové prvky, dále minerály, vitamíny skupiny B, C, E, cholin a beta-karoten. Spousta lidí si rostlinu aloe vera pěstuje doma. Je to totiž velmi nenáročná pokojovka, dobře roste i v bytě s ústředním topením a stačí ji zalévat jednou týdně.

Co se týká gelu z aloe vera?

Síla aloe vera je obsažena v jejích listech, konkrétně v gelu, který je uvnitř. Problém je, že těsně nad gelem je latexová vrstva, která je silně projímavá. Pokud se tedy při zpracování vnitřního gelu z listu do něj dostane i kůra listu, může mít připravený nápoj silně projímavý účinek.

Související příspěvky: