Kde uchovávejte lněný olej?

Obsah

Kde uchovávejte lněný olej?

Kde uchovávejte lněný olej?

Uchovávejte ho na chladném, suchém a tmavém místě. Lněný olej obsahuje rostlinné omega 3 mastné kyseliny, konkrétně kyselinu alfa linolenovou (ALA). Řada lidí užívá tento olej jako doplněk stravy s omega 3 mastnými kyselinami.

Kde uchovávejte olivový olej?

Olivový olej uchovávejte na chladném, suchém a tmavém místě (je nutno ho chránit před světlem), protože jinak podléhá rychlé zkáze (žluknutí). Obsah mastných kyselin v živočišných tucích závisí do značné míry na tom, čím byl příslušný živočich krmen.

Jak dbát na oleje na vaření?

Existuje řada rostlinných i živočišných olejů a při výběru oleje na vaření je nutné dbát nejen na to, aby byl vybraný olej zdravý, ale hlavně aby si své dobré vlastnosti zachoval i při vaření a smažení (respektive poté co projde tepelnou úpravou).

Jaké oleje použít do studené kuchyně?

Do studené kuchyně (na chleba, do salátů, ...) můžete použít jakýkoliv zastudena lisovaný olej. Zde preferujte ty oleje, které Vám chutnají nejvíce. Mně osobně nejvíce chutná konopný, vlašský, sezamový, olivový, bodlákový) Na vaření, dušení nebo pečení při nižších teplotách použijte oleje, které mají kouřový bod nejméně 100°C.

Související příspěvky: