Jak odstranit mezery v trávníku?

Obsah

Jak odstranit mezery v trávníku?

Jak odstranit mezery v trávníku?

Velké mezery v trávníku se objeví také po vertikutaci, kdy z trávníku odstraníme mech a stařinu. Pokud jsou tato místa větší než dlaň ruky je třeba provést přísev trávníku. Trávník má sice schopnost, díky odnožování, zatahovat menší místa, ale nelze to přeceňovat a musíme trávníku pomoc.

Jak použít přírodní hnojivo na trávníku?

Pokud rádi používáte na své zahradě přírodní produkty, můžete pro výživu trávníku použít přírodní (organické) hnojivo Trumf Podzim. Jedná se o čistě přírodní hnojivo ve formě drobných granulí (drobků). Obsahuje vyvážený poměr živin na podzim (malý podíl dusíku a velký podíl draslíku).

Jak přezimovat trávník?

Trávník je nejlepší nechat přezimovat v pokoseném stavu, výška strniště musí být okolo pěti centimetrů. Nenechávejte na něm vrstvu listí, protože vlivem zvýšené vlhkosti by došlo k vyhnívání porostu, vzniku nehezkých hnědých skvrn, hnilobě a tvorbě plísní.

Jak zvýšit pracovní hloubku trávníku?

Doporučená pracovní hloubka je dva až tři milimetry, přičemž nejvhodnější je vertikutovat trávník minimálně dva dny po dešti. Po ukončení vertikutace zbavte plochu vyhrabaného materiálu. Holá místa v trávníku zakryjte asi třímilimetrovou vrstvou kompostové zeminy a osejte vhodným travním semenem.

Související příspěvky: