Jak použít dusíkaté vápno na jaře?

Obsah

Jak použít dusíkaté vápno na jaře?

Jak použít dusíkaté vápno na jaře?

Při každém používání dusíkatého vlákna si ovšem dávejte pozor, abyste jej neaplikovali v blízkosti zdroje pitné vody. Dusíkaté vápno lze na jaře použít jak na zahradě, tak ve skleníku. Hnojivo rovnoměrně rozprostřete po připraveném záhonu a mělce jej zapravte do zeminy. Nakonec záhonek ošetřený dusíkatým vápnem zalijte.

Co je dusíkaté vápno?

Dusíkaté vápno je důležitým pomocníkem každého zahrádkáře. Vzhledem k tomu, že je dusíkaté vápno vyráběno z přírodních surovin, jako je vápenec uhlí a vzdušný dusík, má velice příznivý vliv na zlepšení kvality půdy, které navíc dodává dvě důležité živiny, a to vápník a dusík. Proto se dnes podíváme, jak je možné dusíkaté vápno použít v praxi.

Kdy bylo malování vápnem používáno?

Malování vápnem bylo běžnou praxí našich předků, od které se postupem času s příchodem hotových barevných nátěrů odpustilo.Hydroxid vápenatý má celou řadu dalších využití. Ve stručném výčtu stojí za zmínku ošetření kyselých půd, použití jako plnivo do velkého množství průmyslových výrobků nebo také jako doplněk v minerálních přípravcích pro ...

Jak použít dusíkaté vápno na zahradě?

Dusíkaté vápno na zahradě - Dusíkaté vápno můžete do půdy zapravit jak na podzim, tak na jaře. Při jarní aplikaci je třeba dávat pozor a vysévat na pozemek nejdříve za tři týdny.

Související příspěvky: