Kdo je odrůdou kukuřice cukrová?

Obsah

Kdo je odrůdou kukuřice cukrová?

Kdo je odrůdou kukuřice cukrová?

Kukuřice cukrová (zea mays var. saccharata) je odrůdou kukuřice seté. Kukuřice obecně pochází původně ze střední Ameriky (zejména z oblasti Bolívie a Peru), odkud ji ze svých výprav dovezli do Evropy španělští dobyvatelé.

Proč je kukuřice sladká jako ovoce?

Kukuřice cukrová – zelenina sladká jako ovoce 1 Sladká chuť kukuřice má původ ve vysokém obsahu sacharidů. Na 100 g obsahuje zhruba 19 g sacharidů, zejména se jedná o sacharidy jednoduché. ... 2 Kukuřice je i zdrojem vlákniny a vitamínů. Když sníme porci o váze 100 g, přijmeme 5 % doporučené denní porce vlákniny. ... 3 Můžeme připravovat jen samotná zrna, nebo celé palice. Nejčastěji se zrna jen povaří v mírně osolené vodě (nebo v páře), celé palice se skvěle pečou v troubě nebo grilují.

Jak nalévat zrna kukuřici?

V období nalévání zrna kukuřici zalévejte. Palice kukuřice sklízejte ve voskově mléčné zralosti. Jakmile zhnědnou blizny vyčnívající z palic (vlasy), rozbalte listeny kryjící palici a do zrna zatlačte nehtem. Pokud se objeví mléčná tekutina, je zrno zralé.

Jak pěstovat cukrovou kukuřici?

Lahůdková cukrová kukuřice na zahradě, v kuchyni, na grilu 1 Snadné pěstování. Pěstování cukrové kukuřice je nesmírně jednoduché. Od dubna do počátku května vyséváme osivo přímo na... 2 Cukrová kukuřice v kuchyni. V kuchyni upravujeme buď palice vcelku, nebo jednotlivá zrna. Palice konzumujeme syrové i... 3 Kukuřice je zdravá, posílí tělo i ducha. Kukuřičná zrna mají neobvykle... More ...

Související příspěvky: