Jaké jsou vlivy červené řepy na reakční dobu?

Obsah

Jaké jsou vlivy červené řepy na reakční dobu?

Jaké jsou vlivy červené řepy na reakční dobu?

Jedna studie na diabeticích druhého typu sledovala také vliv konzumace červené řepy na rychlost reakce (reakční čas), což se používá jako jeden ze způsobů měření kvality kognitivních funkcí. Lidé, kteří každý den po dobu dvou týdnů pili 250 ml šťávy z červené řepy, měli o 4% kratší reakční dobu než ti, kteří pili placebo ( 34 ).

Proč je červená řepa zdraví prospěšná?

Červená řepa vyniká skvělým nutričním profilem. Obsahuje velmi málo kalorií, ale velké množství zdraví prospěšných vitamínů a minerálů. V podstatě lze říci, že červená řepa obsahuje prakticky veškeré vitamíny a minerály, které lidské tělo potřebuje, a to alespoň v minimálním množství .

Proč konzumovat červenou řepu?

Proto je účinek červené řepy na krevní tlak pouze dočasný a pokud si chcete nižší krevní tlak udržet dlouhodobě, musíte červenou řepu konzumovatpravidelně ( 10 ). Shrnutí: Červená řepa obsahuje velké množství nitrátů, které pomáhají snižovat krevní tlak.

Co je extrakt z červené řepy?

Extrakt z červené řepy podle některých studií zpomaluje dělení a růst nádorových buněk u zvířat (35, 36). Jedna laboratorní studie na lidských buňkách zjistila, že extrakt z červené řepy, který je bohatý na betalainová barviva, zpomaluje růst nádorových buněk u nádorů prsu a prostaty .

Související příspěvky: