Jak použít oranžovou barvu ve větších plochách?

Obsah

Jak použít oranžovou barvu ve větších plochách?

Jak použít oranžovou barvu ve větších plochách?

Oranžová barva ve větších plochách vyvolává pocit prozáření a pozornosti. Dobře se hodí do dětských a obývacích pokojů, tmavých schodišť, stinných místností, kuchyní, jídelen.

Je žlutá barva vhodná do dětského pokoje?

Žlutá barva je sice ideální do dětského pokoje, nikoli však pro hyperaktivní děti, které by ještě více „zaktivizovala". Oranžová – je pozitivní, optimistická barva s antistresovými účinky.

Jak použít červenou barvu?

Červená barva podporuje trávení, dodává sílu a energii, zvyšuje krevní tlak, u osob se vznětlivou povahou podněcuje k agresi. Červenou barvu lze použít na předměty nebo místa, která chceme zdůraznit. Ve světlých, pastelových nebo tlumených tónech je vhodná do obývacích pokojů, kuchyní, dětských pokojů, v cihlových odstínech na fasády.

Jak použít barvu bílá podlaha?

Bílá barva opticky zvětšuje prostor, je vhodná pro jakékoli prostory kromě podlahy. Bílá podlaha působí dojmem nejistoty. Bílou barvu lze použít i na fasádě, je však příliš oslňující a proto je dobré ji kombinovat s jinou libovolnou barvou. Bílá i béžová barva se hodí do bank, obě barvy vzbuzují pocit serióznosti.

Související příspěvky: