Jak je úspěšné čistit tiskové hlavy?

Obsah

Jak je úspěšné čistit tiskové hlavy?

Jak je úspěšné čistit tiskové hlavy?

Čistění tiskové hlavy je úspěšné na mnoha zařízeních, která jsou trvale automaticky zapínána v předem určených intervalech. Existuje dost tiskáren, kdy po 40 až 100 cyklech čistění tiskové hlavy jsou už inkoustové kazety "vytištěním prázdné". Další informace: Čištění vyschlých tiskových hlav.

Jak vyčistit tiskovou hlavu?

Pomocí ovladače tiskárny ve vašem počítači, můžete spustit čištění tiskové hlavy. Tiskárna se pokusí tiskovou hlavu vyčistit za pomocí dávkování většího množství inkoustu. Samotný inkoust totiž obsahuje rozpouštědla, které můžou pomoci uvolnit zaschlou barvu. Trysky tiskové hlavy se propláchnou novým inkoustem a problém může být zažehnán.

Proč se tisková hlava čistí?

Tisková hlava se čistí, když inkoust a prach zanáší trysky, ze kterých inkoust pochází. To se zpravidla děje po dlouhé nečinnosti zařízení - tonery jsou pokryty prachem a pomalu vysychají, po čemž uživatel obdrží nesprávné výtisky s různými závadami.

Jak vyměnit tiskovou hlavu pro azurový inkoust?

Pokud je zamotaná hadička pro černý nebo žlutý inkoust, vyměňte tiskovou hlavu pro černý a žlutý inkoust. Pokud je zamotaná hadička pro azurový nebo purpurový inkoust, vyměňte tiskovou hlavu pro azurový a purpurový inkoust.

Související příspěvky: