Může se jednat o mozkové krvácení?

Obsah

Může se jednat o mozkové krvácení?

Může se jednat o mozkové krvácení?

Mozkové nervy či hlavové nervy, jinak také známé jako kraniální nervy, vystupují z mozkového kmene. Pokud dojde k prasknutí tepny nebo cévy, může se objevit nepříjemné brnění obličeje. V tomto okamžiku je potřeba dostat se co nejrychleji k lékaři. Může se jednat o mozkovou příhodu nebo právě o mozkové krvácení.

Může být krvácení do mozku akutní?

Krvácení do mozku může být jak akutní, třeba po úrazu hlavy, tak chronické, kdy krevní sraženina na mozku narůstá delší dobu a potíže se projeví později. Objevily se u vás poruchy vědomí, zvracení nebo ztráta hybnosti?

Může být vaginální krvácení i zhoubné?

Krvácení mimo periodu může být i varovným příznakem nádoru. A to jak zhoubného, tak nezhoubného. Podle doktorky Johnsonové je to poměrně neobvyklé, ale nečekané vaginální krvácení může být i znamením vaginální dysplazie, předrakovinového stavu, tedy změny na děložním čípku, které může vyústit v rakovinu ...

Krvácení může být i po pohlavním styku?

„Krvácení se může objevit nejenom mezi periodami, ale také po pohlavním styku. K dalším příznakům tohoto onemocnění patří svědění a bolest v pochvě, pálení při močení nebo bolesti břicha podbřišku,“ poznamenala doktorka Gregorová.

Související příspěvky: