Jaké jsou příznaky ADHD pro rodiče?

Obsah

Jaké jsou příznaky ADHD pro rodiče?

Jaké jsou příznaky ADHD pro rodiče?

V případě ADHD bývá pro rodiče nejnápadnější zvýšená aktivita jejich dětí, nedostatek pozornosti a schopnosti ovládat své emoce, agresivita, dráždivost již v předškolním věku. Někdy se tyto příznaky mohou zvýraznit až po nástupu do školy a rodiče na ně upozorní učitel.

Proč jsou děti s ADHD dráždivější?

„ Děti s ADHD jsou dráždivější, mohou mít přehozenou noc a den, nedokážou si vytvořit stereotypy, které jiné děti běžně akceptují, jsou obvykle věčně nespokojené, protivné před koupáním,“ vysvětluje speciální pedagožka Ivana Vlková, spoluzakladatelka asociace CAPARD pro aktivní rozvoj.

Co jsou děti s ADHD v běžném dni?

Projevy dětí s ADHD v běžném dni 1 Nezvládají ranní stereotypy, a často proto přicházejí pozdě do mateřské školy. 2 Zapomínají věci, ale i opakující se činnosti. 3 Smlouvají, vysvětlují (proč to či ono nejde). 4 Mají neadekvátní reakce (přehnané emoce). 5 Nepustí vás ke slovu. 6 Nepamatují si instrukce. 7 Je jim jedno, když něco nedokončí. 8 Nesoustředí se na práci, stále vyrušují. More ...

Co je ADHD?

ADHD je anglickou zkratkou neurobiologické poruchy s názvem Attention Deficit Hyperactivity Disorder, tj. syndromu poruchy pozornosti s hyperaktivitou, česky také specifické poruchy chování či hyperkinetické poruchy. Čtyři písmenka nahánějí hrůzu a představu „nenormálního“ či „hloupého“ dítěte.

Související příspěvky: