Proč jsou japonské javory odolné?

Obsah

Proč jsou japonské javory odolné?

Proč jsou japonské javory odolné?

Japonské javory jsou odolné, ale potřebují specifické podmínky, tedy kyselou či mírně kyselou půdu, smrt pro ně znamená těžká jílovitá půda. Přes poledne potřebují stín, aby je slunce nespálilo. Na co si ale u javoru musíte dát obzvlášť pozor, je to, abyste ho zastřihovali či seřezávali vždy vydezinfikovaným nástrojem.

Jaké jsou japonské javory?

Aktuálně je vyšlechtěno přes 300 kultivarů japonského javoru, liší se tvarem listu, ale i habitusem, tedy formou a vzrůstem: existují miniaturní formy, pendulovité, vystoupavé, keřovité, stromovité. Japonské javory jsou odolné, ale potřebují specifické podmínky, tedy kyselou či mírně kyselou půdu, smrt pro ně znamená těžká jílovitá půda.

Jak se postarat o japonský javor?

Podívejte se na video, jak se o japonský javor správně postarat. Aktuálně je vyšlechtěno přes 300 kultivarů japonského javoru, liší se tvarem listu, ale i habitusem, tedy formou a vzrůstem: existují miniaturní formy, pendulovité, vystoupavé, keřovité, stromovité.

Proč je japonský javor choulostivý?

Japonský javor není nijak výjimečně choulostivý, ale potřebuje specifické podmínky. Je také nutné, abyste ho zastřihovali vydezinfikovanými nůžkami nebo pilkou, aby nechytil nebezpečnou houbu Verticillium alboatru.

Související příspěvky: