K nízké úrovni draslíku může vést i Nedostatek kyseliny listové?

Obsah

K nízké úrovni draslíku může vést i Nedostatek kyseliny listové?

K nízké úrovni draslíku může vést i Nedostatek kyseliny listové?

K nízké úrovni draslíku může vést také používání některých antibiotik, průjem nebo zvracení, nadměrné užívání laxativ, chronické onemocnění ledvin, poruchy příjmu potravy, nízká hladina hořčíku, nadměrný příjem alkoholu, nadměrné pocení a nedostatek kyseliny listové. Svou hladinu draslíku můžete zjistit pomocí jednoduchého rutinního krevního testu.

Co může způsobit nedostatek draslíku?

Nedostatek draslíku může ovlivnit také zdraví srdce. To může způsobit nepravidelný srdeční rytmus a bušení srdce bez zjevného důvodu. Nízká hladina draslíku může narušit rytmické a koordinované stahy srdce, které jsou ovládány elektrickými impulzy.

Může mít draslík vliv na mravenčení?

Nedostatek draslíku může mít vliv na elektrické impulsy, které procházejí z kůže a svalů do míchy a mozku. To může vést ke ztrátě pocitu podél vnějších končetin, což má za následek mravenčení. Mravenčení je obvyklé na prstech u rukou, nohou, i na samotých nohou a rukou.

Jaké jsou příznaky nedostatku draslíku?

Nedostatek draslíku se může projevovat celou řadou příznaků. Nedostatek draslíku je často přehlížen, což může vést k ničivým a někdy i život ohrožujícím následkům. Zdravé zdraví pro vás dnes má 10 příznaků nedostatku draslíku, na které byste si měli dát pozor. 1. Svalové křeče

Související příspěvky: