Co potřebuje rostlina pro svůj růst?

Obsah

Co potřebuje rostlina pro svůj růst?

Co potřebuje rostlina pro svůj růst?

Z hlediska světla obecně rostlina potřebuje pro svůj růst a existenci (využije pro fotosyntézu): 1 veškeré difúzní světlo ze slunečního záření které je rozptýlené, všudepřítomné, jako např. v létě při zatažené obloze... 2 světlo je k dispozici 60% času v průběhu roku, což je v průměru 14,4 hodin za den a 3 má svůj cyklus, východ slunce „ráno“ a západ slunce „večer“ More ...

Kdy se rostlina zničit může?

Patří k nejodolnějším pokojovým rostlinám, snáší stín i plné slunce, sucho i pravidelnou zálivku. Zničit ji může jen trvalé přemokření při nízkých teplotách v době vegetačního klidu, pak dochází k hnilobě kořenů. Nejideálnějším stanovištěm pro pěstování téhle rostliny původem z Číny je stinné a klidné místo.

Proč se světlo nepřizpůsobovalo rostlinám?

Světlo se tedy nepřizpůsobilo a nepřizpůsobuje rostlinám, ale rostliny se při svém vývoji přizpůsobovaly světelným podmínkám. Mimochodem Slunce od vzniku galaxie světelné podmínky prakticky nezměnilo.

Které rostliny potřebujete teplo?

Rostliny nemají rády přímé slunce, ale ani tmu. Světlé místo z dosahu slunečních paprsků je ideální. Kromě toho rostlina potřebuje teplo, teplota v místnosti nesmí klesnout pod 18 stupňů. Mezi bromélie patří i ananas. Pokud často zapomínáte své rostliny zalévat, zvolte jednu z těch, které nepotřebují skoro žádnou péči.

Související příspěvky: