Může to být horečka u dětí bez příznaků?

Obsah

Může to být horečka u dětí bez příznaků?

Může to být horečka u dětí bez příznaků?

Vysoká horečka u dítěte bez příznaků může vyděsit mladé rodiče. Ale musíte vědět, že to není vždy symptom patologie a někdy to může být fyziologická reakce. Rodiče potřebují vědět, co to může způsobit a co s tím dělat. Statistiky horečky u dětí bez jiných projevů naznačují, že je to velmi častý problém.

Co může být příčinou zvýšené teploty nebo horečky?

Příčinou zvýšené teploty nebo horečky mohou být například: 1 infekční onemocnění (angína, chřipka, plané neštovice nebo zápal plic) 2 revmatoidní artritida 3 nežádoucí účinky některých léků 4 nadměrné vystavování pokožky slunečnímu záření nebo spálení kůže sluncem 5 úpal v důsledku dlouhodobého pobytu v prostředí s vysokými teplotami (například pobyt v autě za horkého dne) nebo po... 6 dehydratace More ...

Které jsou hlavní příznaky horečky?

Mezi hlavní příznaky horečky patří: 1 pocit chladu (pacientovi je zima bez zjevného důvodu – například venku je teplo nebo nikomu jinému v okolí zima není) 2 zimnice (chladový třes) 3 nechutenství (ztráta chuti k jídlu) 4 dehydratace (nedostatek tekutin, čemuž se naštěstí dá předejít, pokud dodržujete správný pitný režim) 5 deprese 6 zvýšená vnímavost bolesti neboli zvýšená citlivost na bolest (odborně též hyperalgezie)

Související příspěvky: