Co je vápenaté hnojivo se sírou?

Obsah

Co je vápenaté hnojivo se sírou?

Co je vápenaté hnojivo se sírou?

Vápenaté hnojivo se sírou, řešící zásobní hnojení sírou na podzim. Nevodorozpustná forma síry je ve formě síranu vápenatého. Je vhodný zejména k vápnění pod řepky a pšenice, kde je možné při sušším průběhu zimy vynechat jarní hnojení hnojivy se sírou.

Co jsou vápenatá a Organická hnojiva?

Vápenatá a organická hnojiva 1 Vápenec do kejdy (digestátu ) se sírou. 2 Doporučené vápnění na loukách a pastvinách. 3 Nová registrace hnojiva DOLOPHOS 6. Toto hnojivo je nově zaregistrováno pod číslem 4956 4 dolophos plus. Ozimá řepka a mák jsou plodiny velice náročné na vápník a síru. Průměrná potřeba vápníku je okolo 40 kg/t... More ...

Jaké jsou nároky na vápnění z peckoviny a jahodníku?

K ovocným stromům vápníme podle nároků jednotlivých druhů dřevin, podle druhů půdy a její pH reakce. Nejvyšší nároky na vápnění maí peckoviny, menší jádroviny a z drobného ovoce rybíz a angrešt, nejmenší nároky mají ostatní druhy drobného ovoce, zejména jahodník.

Kde vápníme vápno?

Vápníme nejlépe na podzim za suchého počasí při rytí, a to tak, aby se vápno dostalo do celého profilu ryté půdy. Na těžkých půdách používáme spíše rychleji působící pálené vápno, na lehkých půdách pomaleji účinkující mletý vápenec.

Související příspěvky: