Může draslík způsobit problémy v trávicím traktu?

Obsah

Může draslík způsobit problémy v trávicím traktu?

Může draslík způsobit problémy v trávicím traktu?

Shrnutí: Nedostatek draslíku může způsobit problémy, jako jsou nadýmání, plynatost a zácpa, protože zpomaluje pohyb potravy v trávicím traktu. Některé studie dokonce naznačují, že těžká hypokalémie může způsobit paralytický ileus, ale tato otázka ještě není zcela vyřešena.

Co může způsobit nedostatek draslíku?

Nedostatek draslíku může ovlivnit také zdraví srdce. To může způsobit nepravidelný srdeční rytmus a bušení srdce bez zjevného důvodu. Nízká hladina draslíku může narušit rytmické a koordinované stahy srdce, které jsou ovládány elektrickými impulzy.

Co může způsobit nadbytek draslíku v těle?

Nadbytek draslíku může dále signalizovat potíže s ledvinami či cukrovku – právě proto byste neměli déletrvající únavu či slabost podceňovat a jít k lékaři na krevní testy. Foto: fizkes, Shutterstock.com. Prvním příznakem nadbytku draslíku v těle může být únava a pocit zmatenosti.

Jaké jsou příznaky nedostatku draslíku?

Nedostatek draslíku se může projevovat celou řadou příznaků. Nedostatek draslíku je často přehlížen, což může vést k ničivým a někdy i život ohrožujícím následkům. Zdravé zdraví pro vás dnes má 10 příznaků nedostatku draslíku, na které byste si měli dát pozor. 1. Svalové křeče

Související příspěvky: