Jak připravit majonézu bez vajec?

Obsah

Jak připravit majonézu bez vajec?

Jak připravit majonézu bez vajec?

Víme, jak připravit dokonale jemnou domácí majonézu s pocitvým podílem žloutků i majonézu bez vajec. Podívejte se na tři snadné recepty. Před přípravou majonézy si všechny suroviny vytáhněte zhruba na 1 až 2 hodiny na linku, aby měly všechny stejnou pokojovou teplotu. Tím snížíte riziko, že by se vám majonéza při přípravě mohla srazit.

Jak připravit domácí majonézu z mléka?

Domácí majonéza z mléka. 1 díl mléka; 2 díly slunečnicového oleje; sůl; ocet; pepř; lžičku hořčice; Postup: Do vysoké nádoby nalijte mléko a za stálého šlehání ručním šlehačem pomalu přilévejte olej. Šlehejte, dokud není majonéza tuhá. Na závěr ochuťte solí, pepřem, hořčicí a trochou octa podle vlastní chuti.

Jak šlehat majonézu?

Pak do mixéru dejte šlehat dva žloutky, pomalu přidejte trošku oleje a poté pomalu zašlehávejte sraženou majonézu, aby získala takovou konzistenci, o jakou jste usilovali. Do vysoké nádoby nalijte mléko a za stálého šlehání ručním šlehačem pomalu přilévejte olej.

Jak připravit majonézu z plnotučné?

Standardní majonézu můžete připravovat z plnotučné, ale pokud chcete, aby byla chuťově výraznější, použijte dijonskou hořčici. Obě dvě suroviny asi minutu šlehejte, aby se dokonale spojily. Poté do směsi žloutků a hořčice za stálého šlehání pomalu a po troškách přilévejte olej. Nespěchejte!

Související příspěvky: