Jak opravit olej zpod těsnění?

Obsah

Jak opravit olej zpod těsnění?

Jak opravit olej zpod těsnění?

Jestliže z auta uniká olej zpod těsnění, zkuste problém opravit utažením součástky větší silou. Pokud to nepomůže, vyměňte komponent. Zkontrolujte olejové těsnění klikové hřídele. Selhání může být způsobeno zvýšeným tlakem plynů v klikové skříni nebo chybou při instalaci. Nainstalujte nové díly. Pozor: během práce bude nutné rozebrat motor.

Co vykonává motorový olej?

Motorový olej vykonává velmi důležité funkce. Vytváří povlak na povrchu dílů, aby se zabránilo jejich opotřebení, odvádí teplo z pohyblivých prvků a chrání je před korozí. Kromě toho čistí motor. Nedostatek maziva je nebezpečný pro motor.

Jak se zbavit oleje z auta?

Pokud z vašeho auta uniká olej, zašpiní se i samotné tělo motoru a nahromadí se v něm nečistota. Brání se tak účinnému procesu výměny tepla, zvyšuje se zátěž na motor a může se objevit jeho přehřívání. Mazivo se bude hromadit v otvorech pro svíčky zapalování, což způsobí selhání v systému zapalování.

Jaký je vliv oleje na startování auta?

Nejčastěji únik oleje nemá vliv na startování motoru. V některých případech, například pokud má auto senzor hladiny oleje, a jeho hladina se dostala na kritické minimum, může elektronická jednotka auta zakázat nastartování motoru. Životnost každého motoru přímo závisí na stavu a hladině maziva.

Související příspěvky: