Jak pěstovat zelené fazolky?

Obsah

Jak pěstovat zelené fazolky?

Jak pěstovat zelené fazolky?

Jak pěstovat zelené fazolky. Zelené fazolky jsou skvělá zelenina. Vypěstujte si letos vlastní úrodu. Pokud se rozhodnete pěstovat na zahrádce keříčkové nebo tyčkové fazole, kromě chutných lusků budete mít na záhonu i kvalitnější půdu. Nejenže se díky nitrofilním bakteriím zvýší v půdě obsah dusíku, ale hluboké kořeny ji také prokypří ...

Jak se dělíme fazole?

Podle typu růstu dělíme fazole na keříčkové a tyčkové. Tyčkové fazole potřebují při růstu oporu, která se k rostlině dává hned po vysetí. Výhoda je, že lusky dozrávají postupně a sběr trvá i několik týdnů. Navíc má i estetickou hodnotu – roste rychle a můžete ji použít na předěl nebo zakrytí méně vzhledných míst v zahradě.

Proč jsou zelené fazolky dokonalou přílohou k masu?

Zelené fazolky jsou dokonalou přílohou k masu - s grilovaným jde doslova o delikatesu. Skvělé jsou v zeleninových salátech a v polévkách. Právě teď začíná jejich sezóna. Neoblíbené jsou možná také proto, že jsou považované za fazole – Čechy nemilované luštěniny.

Proč jsou fazole zdravé?

Fazole jsou totiž velmi zdravé. Stabilizují krevní cukr, pomáhají při vysokém tlaku, regulují trávení a obsahují mnoho tělu prospěšných bílkovin, takže například pro vegetariány a vegany tvoří základní zdroj životně důležitých látek. Fazole bychom měli především dlouho namáčet.

Související příspěvky: