Kde použít pomerančovou kůru?

Obsah

Kde použít pomerančovou kůru?

Kde použít pomerančovou kůru?

Možná budete překvapeni, ale pomerančová kůra má tak obrovské využití, že tomu nebudete ani věřit. Samozřejmě, nejčastěji kůru přidáváme do krémů nebo těsta, popřípadě se využívá jako přírodní vůně, která dodá vašemu příbytku příjemný podzimní nádech.

Co je pomerančová kůra?

Pomeranče, stejně jako mandarinky, patří mezi exotické ovoce, které má rád téměř každý. Čerstvá šťáva nebo oloupaná dužina jsou běžnou pochutinou, ale co taková kůra? Možná budete překvapeni, ale pomerančová kůra má tak obrovské využití, že tomu nebudete ani věřit.

Jak použít pomerančovou kůru proti akné?

Dalším způsobem, jak může pomerančová kůra pomáhat v boji proti akné je konzumace pomerančů i s kůrou. Pomerančová kůra totiž obsahuje velké množství vlákniny, která pomáhá regulovat činnost střev a vyprazdňování. To vám umožní dostat z těla ven toxiny a škodlivé odpadní látky, což poztivně působí na potlačení tvorby akné.

Jak rozesypte pomerančovou kůru?

Rozesypte pomerančovou kůru v oblastech, kde se škůdci nacházejí. Nastrouhejte čerstvou (nesušenou) pomerančovou kůru a vytvořte malé hromádky na místech, kde se hmyz často vyskytuje.

Související příspěvky: