Jaké jsou nejpoužívanější rozměry pneumatik?

Obsah

Jaké jsou nejpoužívanější rozměry pneumatik?

Jaké jsou nejpoužívanější rozměry pneumatik?

Sněhové řetězy 205/55 R16 a 195/65 R15 patří mezi nejpoužívanější. Sněhové řetězy 195/65 R15 a 205/55 R16 odpovídají svými rozměry dvěma nejčastěji používaným velikostem pneumatik u osobních vozidel. Mezi další nejčastější rozměry patří: sněhové řetězy 185/65 R15, sněhové řetězy 225/45 R17. Konstrukční výška.

Co je pokuta za letní pneumatiky?

Řidičům, kteří používají letní pneumatiky na zasněžených rakouských vozovkách hrozí pokuta ve výši 5000 Eur. Hloubka vzorku je předepsána na minimálně 4 mm. Pneumatiky s hloubkou dezénu menší než 4 mm jsou v Rakousku považovány za letní pneumatiky. Zimní pneumatiky je povinné používat na všechna 4 kola.

Kdy je povinné používat zimní pneumatiky?

Povinně používat zimní pneumatiky je zákonem předepsáno od 1. prosince do 31. března, u zimních pneumatik je minimální hloubka vzorku 3 mm, to platí i pro turisty. Ve Švédsku mezi povinnou zimní výbavu patří lopatka a nemrznoucí směs do ostřikovačů, doporučuje se vlečné lano, startovací kabely a reflexní vesta.

Jaké jsou automatické Sněhové řetězy?

Automatické sněhové řetězy. Automatické sněhové řetězy jsou velmi pohodlným, avšak celkem drahým řešením. Instalují se před jízdou přímo na disk kola. Před zasněženým či zledovatělým úsekem se po stisku tlačítka na dálkovém ovladači samy nasadí.

Související příspěvky: