Jak vyrobit prášek z pomerančové kůry?

Obsah

Jak vyrobit prášek z pomerančové kůry?

Jak vyrobit prášek z pomerančové kůry?

Jak vyrobit prášek ze sušené pomerančové kůry? 1 Kůru z oloupaných pomerančů zbavte bílé vláknité části na vnitřním povrchu. Následně kůry dobře umyjte v teplé... 2 Připravenou a umytou pomerančovou kůru rozprostřede na plochý pekáč nebo tác a dejte usušit na slunečné místo. Za... 3 Po usušení pomerančovou kůru rozdrťe na prášek. Můžete pomerančovou kůru nastrouhat, nebo jí... More ...

Co je pomerančová kůra?

Pomeranče, stejně jako mandarinky, patří mezi exotické ovoce, které má rád téměř každý. Čerstvá šťáva nebo oloupaná dužina jsou běžnou pochutinou, ale co taková kůra? Možná budete překvapeni, ale pomerančová kůra má tak obrovské využití, že tomu nebudete ani věřit.

Kde použít pomerančovou kůru?

Možná budete překvapeni, ale pomerančová kůra má tak obrovské využití, že tomu nebudete ani věřit. Samozřejmě, nejčastěji kůru přidáváme do krémů nebo těsta, popřípadě se využívá jako přírodní vůně, která dodá vašemu příbytku příjemný podzimní nádech.

Jak sušit pomerančovou kůru venku?

Pokud pomerančovou kůru sušíte venku na slunci, tak nezapomeňte pekáč přikrýt síťkou nebo tenkou tkaninou, jako ochranu před zašpiněním a hmyzem. Pokud chcete celý proces sušení urychlit, můžete pomerančovou kůru sušit v troubě.

Související příspěvky: