Kde jsou polovodní želvy?

Obsah

Kde jsou polovodní želvy?

Kde jsou polovodní želvy?

Polovodní želvy jsou někde mezi, tráví tedy část dne ve vodě, část na souši a jsou povětšinou masožravé.“ Do rodiny s dětmi jsou podle jeho slov nejlepší želvy suchozemské, které jsou kontaktnější, naopak vodní želvy jsou dravci, jsou tedy trochu nevypočitatelné a kousavé.

Kdo ocení vodní želvy?

Vodní želvy ocení maso, rybičky, žížaly, šneky apod. „Rozhodně bychom se měli vyhnout tomu, abychom dávali želvám zbytky lidského jídla, piškoty, tvaroh a podobné pochutiny,“ varuje zkušený chovatel.

Proč chov želv v domácích podmínkách?

Ovšem ani chov želv v domácích podmínkách již dávno není něčím mimořádně exotickým. Přesto vás možná některé informace o těchto sympatických plazích s nezaměnitelným krunýřem, které se objeví v dalším díle oblíbeného pořadu VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ, překvapí.

Kdy se člověk rozhodne pro chov želvy?

„Dříve, než se člověk rozhodne pro chov želvy, měl by si uvědomit několik důležitých věcí,“ říká chovatel Tomáš Protiva, „kupříkladu to, že želva vůbec není hloupá a pomalá, naopak jsou sociální, kontaktní a někdy můžou být i nečekaně rychlé.“ To platí především pro masožravé druhy.

Související příspěvky: