Jak zjistit, zda byl váš telefon infikován virem?

Obsah

Jak zjistit, zda byl váš telefon infikován virem?

Jak zjistit, zda byl váš telefon infikován virem?

Poznat, zda byl váš telefon s Androidem infikován virem, nebývá jednoduché, ale některá varovná znamení přehlédnout nelze. Na co si dávat pozor: Aplikace, které se chovají hodně nestabilně – Některé aplikace čas od času spadnou. Když ale zjistíte, že několik aplikací padá příliš často, v telefonu s Androidem možná máte virus.

Jaké jsou viry pro Android?

Viry pro Android existují ve spoustě variant, z nichž každá útočí na uživatele jinak a zneužívá jinou chybu zabezpečení. Mezi nejčastější patří:

Proč se hláška o viru v telefonu tváří?

Hláška o viru v telefonu se tváří seriozně (byť její překlad do češtiny nebývá zdaleka dokonalý) a zpravidla také všemožně brání tomu, abyste ji opustili, zavřeli apod. Prostě vás chce donutit k tomu, abyste poslechli, co vám "radí".

Proč se chytré telefony šířily?

Od chvíle, kdy se chytré telefony rozšířily mezi běžné uživatele, se objevily spousty mobilních hrozeb a každý den přibývají další. Kybernetičtí zločinci neustále hledají nové cesty, jak uživatele přimět, aby si jejich malware nainstalovali, a proto je vhodné znát, jakým způsobem tyto hrozby fungují.

Související příspěvky: