Kde se nachází obsidián?

Obsah

Kde se nachází obsidián?

Kde se nachází obsidián?

Více informací o jednotlivých druzích obsidiánu si přečtěte níže. Název obsidián je původně ze jména římana Obsius, jež obsidián objevil v Etiopii. Nejznámější naleziště v dnešní době jsou hlavně v USA, zejména v Yellowstonském národním parku, Mexiku a mnoha státech střední Ameriky, kde se nachází černý obsidián zvaný Apačské slzy.

Kdo je obsidián?

Obsidián 1 Obsidián a jeho naleziště. Název obsidián je původně ze jména římana Obsius, jež obsidián objevil v Etiopii. Nejznámější... 2 Černý obsidián. Obsidián má velmi silné ochranitelské účinky, kdy chrání svého nositele před černou magií, ale jen v... 3 Vločkový obsidián. Obsidián s bílými skvrnami nepravidelně rozmístěnými na povrchu kamene vzniká tak, že se při vysoké... More ...

Jak připravit elixír z obsidiánu?

Elixír z obsidiánu připravíme tak, že necháme v misce s vodou louhovat kamínek a tento elixír pijeme po ránu na lačno. Mahagonový obsidián je zbarven železitými příměsemi do mahagonově hnědé až místy černé barvy.

Kde se nachází černý obsidián?

Nejznámější naleziště v dnešní době jsou hlavně v USA, zejména v Yellowstonském národním parku, Mexiku a mnoha státech střední Ameriky, kde se nachází černý obsidián zvaný Apačské slzy. Další známé naleziště je v již zmiňované Etiopii, dále například v Japonsku a na Jávě či Rusku.

Související příspěvky: