Co se týče rostlin se zajímavou kresbou?

Obsah

Co se týče rostlin se zajímavou kresbou?

Co se týče rostlin se zajímavou kresbou?

Filodendronům a Monsterám vyhovuje stín, ale zároveň teplo a vlhko. Trojice rostlin se zajímavě zbarvenými listy Sygnonium, Maranta a Kalatea vyžaduje stinné stanoviště, při intenzivnějším světle naopak listy blednou a ztrácí zajímavou kresbu.

Kde budou rostliny pěstovat?

Jiné rostliny budou prosperovat ve stinných a chladných halách prvorepublikových vilek, jiné v teplém tmavším koutě panelákového obýváku. Teplota místnosti určuje výběr mezi teplomilnými nebo chladnomilnými druhy. Dále se výběr řídí intenzitou světla v daném prostoru.

Jaká je doba přisvětlení rostliny v zimě?

Na přisvětlení v zimě stačí rostlinám doba kolem šesti hodin. Při výběru je třeba zohlednit dva základní požadavky: umístění rostliny a její nároky. Jiné rostliny budou prosperovat ve stinných a chladných halách prvorepublikových vilek, jiné v teplém tmavším koutě panelákového obýváku.

Jaké jsou rostliny tmavších schodišť?

Vhodné jsou i kapradiny, u kterých se nároky na pěstování liší. Tradiční rostlinou tmavších chodeb a schodišť je fíkus, rozrůstající se do úctyhodných rozměrů. Čas od času je třeba upravit seříznutím jeho tvar. Vhodná je i keřovitá Aucuba, stejně jako listem ozdobná Aspidistra.

Související příspěvky: