Proč je granátové jablko dobré volbou?

Obsah

Proč je granátové jablko dobré volbou?

Proč je granátové jablko dobré volbou?

Vynikající volbou je právě granátové jablko. To obsahuje vitamín A a antokyan, který dokáže aktivovat metabolické procesy v tkáních oka, což napomáhá zlepšit vidění. Odborníci doporučují konzumaci granátových jablek nebo pití šťávy z nich starším lidem, kteří díky tomuto úžasnému ovoci mohou zabránit rozvoji šerosleposti a šedého zákalu.

Co je granátové jablko na zdraví?

Je obzvláště bohaté na vitamíny A, E, C a B, vápník, fosfor, jód, železo, draslík, sodík a hořčík. Zdravé zdraví pro vás připravilo 10 faktů, které vám přiblíží příznivé účinky granátového jablka na zdraví. 1. Aminokyseliny

Jak funguje granátové jablko na virových onemocněních?

Vědci zjistili, že granátové jablko dokáže snižovat vysokou teplotu a usnadnit průběh akutních virových onemocnění. To je důležitá skutečnost, která ukazuje na to, že bychom měli granátová jablka zařadit na svůj každodenní jídelníček hlavně v zimě, kdy potřebujeme posílit imunitní systém a předejít nachlazení.

Můžete se granátovým jablkům omezit?

Granátová jablka byste měli omezit, pokud máte nízký krevní tlak nebo sklon k alergiím. Pokud trpíte závažnými žaludečními potížemi, jako například vředy, gastritidou, pankreatitidou v akutní fázi nebo hemeroidy, měli byste se granátovým jablkům vyhnout.

Související příspěvky: