Jak vyhnat plíseň v květináči?

Obsah

Jak vyhnat plíseň v květináči?

Jak vyhnat plíseň v květináči?

Plíseň v květináči: jak ji vyhnat 1 Někdy je příčinou „zanesený“ substrát. Ačkoliv průmyslově vyráběné substráty pro pokojové rostliny jsou většinou zbaveny... 2 Dbáme na provzdušnění. Jestliže postiženou rostlinu přesazujeme, obzvlášť pečlivě dbáme na dobré provzdušnění květináče,... 3 Fungicidy. V obzvlášť úporných případech můžeme použít i fungicidy, které jsou v prodeji v... More ...

Jak se projevuje plíseň šedá?

Plíseň šedá se projevuje nejdříve jako bílý povlak, který v krátkém čase šedne. Rozmnožuje se kouřově šedými výtrusy, přenášenými větrem nebo vodou. Plíseň se projevuje na rostlině dvěma různými způsoby.

Jak napadá plíseň okurková?

V našich podmínkách napadá plíseň okurková kromě všech druhů a typů okurek i cukrové melouny. Na listech vznikají zpočátku žlutozelené skvrny, které jsou u některých odrůd ostře ohraničené listovými žilkami a u jiných jsou rozptýlené.

Jaké jsou příznaky plísně?

Příznaky plísně jsou patrné na vrcholových lístcích a stoncích, které hnědnou a odumírají. Další příznaky lze pozorovat na listech, kde jsou viditelné vodnaté nekrotické skvrny, které se šíří nejčastěji od okrajů. Zpočátku jsou tyto skvrny žlutozelené, později hnědočerné.

Související příspěvky: