Jaké jsou příznaky nedostatku draslíku?

Obsah

Jaké jsou příznaky nedostatku draslíku?

Jaké jsou příznaky nedostatku draslíku?

Uvádíme 10 nejčastějších signálů a příznaků nedostatečného množství draslíku v organismu: 1. Křeče svalstva. Časté křeče svalů, ať již přes den nebo v noci, jsou velmi častým příznakem nedostatku draslíku. Časté jsou křeče v nohách, chodidlech a v rukách.

Jaká je hladina draslíku v těle?

Nízká hladina draslíku v těle může mít silný dopad na zdraví našich svalů. Může oslabit činnost svalových buněk i poškodit samotné svalstvo. Vede tak k vážnému oslabení a ztuhnutí svalů, k bolesti a přecitlivělosti. Draslík je potřebný i při hojení svalstva na buněčné úrovni.

Co může způsobit nadbytek draslíku v těle?

Nadbytek draslíku může dále signalizovat potíže s ledvinami či cukrovku – právě proto byste neměli déletrvající únavu či slabost podceňovat a jít k lékaři na krevní testy. Foto: fizkes, Shutterstock.com. Prvním příznakem nadbytku draslíku v těle může být únava a pocit zmatenosti.

Jaké je množství draslíku v krvi?

Množství draslíku v organismu můžeme jednoduše zjistit vyšetřením krve. Normální rozsah je mezi 3,6 až 5,2 milimolů na litr (mmol/l). Obsah draslíku v krvi nižší než 2,5 mmol/l vyžaduje okamžitou lékařskou pomoc. Nedostatek draslíku může vést k mnohým příznakům.

Související příspěvky: