Co užívají pravoslavné církve při liturgii?

Obsah

Co užívají pravoslavné církve při liturgii?

Co užívají pravoslavné církve při liturgii?

Pravoslavné církve užívají při liturgii buď starých jazyků (ve slovanských církvích často církevní slovanštiny, což je novější forma staroslověnštiny), nebo současných jazyků národních. Biskupové, kteří představují celou místní církev, bývají nazýváni patriarchové, metropolité nebo arcibiskupové.

Kdo je největší česká protestantská církev?

Protestantské církve v Česku 1 Českobratrská církev evangelická – největší česká protestantská církev. Vznikla v roce 1918 sloučením luteránské (... 2 Jednota bratrská, později též Moravští bratří nebo Unitas fratrum – nejstarší česká protestantská církev; byla založena... More ...

Co je protestování vůči katolíkům?

Nejde o protestování vůči katolíkům, jak si 99% lidí myslí, ale jde o dvě slova a to PRO TESTAMENT (pro a jen Písmo Svaté). Určuje to, že lidé, kteří se hlásí k protestantům (jak se začalo používat) jsou lidé, kteří mají Boží Slovo za svou jedinou autoritu, věří Písmu svatému a staví na něm svoji víru v Ježíše, zkoumá vše na základě Písma Božího.

Který je protestantismus?

Protestantismus je jeden z hlavních směrů křesťanství, vycházející z náboženských reformních hnutí západní Evropy pozdního středověku a raného novověku, především z reformace, zahájené vystoupením Martina Luthera proti prodeji odpustků roku 1517.

Související příspěvky: