Proč je červená čočka dobrá na pokožku?

Obsah

Proč je červená čočka dobrá na pokožku?

Proč je červená čočka dobrá na pokožku?

Červená čočka má řadu pozitivních účinků na pokožku. Zabraňuje rychlému stárnutí. Je to proto, že má v sobě hodně antioxidantů, které předcházejí nebo minimalizují poškození buněk a tkání, což vede ke stárnutí. Konzumace červené čočky, kurkumy a limetky vám může pomoci odlehčit pokožce bez jakýchkoliv škodlivých vedlejších účinků.

Jak vařit červenou čočku?

Základní postup na vařenou červenou čočku. Všechno se to děje rychle, za 15 minut máte hotovo. Když se budete chystat červenou čočku uvařit, použijte na 300 g čočky 550 ml vody a necelou lžičku soli. Zhruba to odpovídá jednomu hrnku čočky a dvěma hrnkům vody a bude vám to stačit jako základ jídla pro 4 osoby.

Jak se červená čočka liší?

Jak se červená čočka liší? 1 Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny. Jak asi víte, slupka u luštěnin je problematická a způsobuje nadýmání. 2 Červenou čočku nemusíte předem namáčet. Kde není slupka, není ani důvod luštěniny předem namáčet ve studené vodě. 3 Červená čočka se rozváří a je to tak správně. Měkká červená čočka nenápadně připomíná kaši. Nezabráníte... More ...

Proč je červená čočka prospěšná pro srdce?

Vzhledem k tomu, že červená čočka má vysoký obsah vlákniny, může být prospěšná i pro srdce. Je to proto, že potraviny bohaté na vlákninu mají tendenci snižovat hladinu cholesterolu. To může pomoci zabránit řadě kardiovaskulárních problémů, jako jsou ucpané tepny, srdeční onemocnění, mrtvice a sraženiny.

Související příspěvky: