Jak začít s hydroponickými nádobami?

Obsah

Jak začít s hydroponickými nádobami?

Jak začít s hydroponickými nádobami?

Jak postupovat při přesazování rostlin do hydroponických nádob 1 Úplně nejjednodušší je začít s hydroponií už u semen. Semena uložíme na měkkou a savou podložku, kterou předtím zalijeme vodou, přidat můžeme startovací hnojivo určené pro klíčení semen. ... 2 Můžeme však k hydroponii použít i starší rostliny a větší sazenice, které klíčily a zakořeňovaly v půdě. Rostlinu vyklopíme z květináče, kořeny propereme v čisté vodě a poškozené kořeny odstraníme. 3 Hydroponická nádoba se skládá z vnitřní nádoby s různým uspořádáním otvorů ve dně, ale i na bocích, kterými prorůstají kořeny do živného roztoku. Vnější část nádoby je již zdobná (např. ...

Proč jsou rostliny hydroponické?

Proč hydroponie? Důvodů je hned několik. Hydroponicky pěstované rostliny jsou často nejen velmi atraktivní, ale působí zdravěji, vitálněji a výrazně zlepšují mikroklimatické podmínky v místnosti. Mimo jiné čistí vzduch od škodlivých látek a přispívají tak k celkové pohodě.

Jak zasadit rozmarýn?

Pěstování rozmarýnu. Rozmarýn zasadíme nejlépe do lehčí písčité, zásadité půdy. Vyhneme se těžkým substrátům a chráníme ho před přemokřením, na které by reagoval úhynem. Snáší teploty maximálně do -5 °C, naše zimy většinou nepřežije a není-li chráněn, vymrzá.

Související příspěvky: