Kde se pěstují palmovité rostliny?

Obsah

Kde se pěstují palmovité rostliny?

Kde se pěstují palmovité rostliny?

U této palmovité rostliny český název nehledejte. Rostlině se daří na plném slunci či jasném světle. Optimální je pro ní teplota mezi 18-24°C , ale snáší i nižší teplotu (až 12°C). Vyžaduje vysokou vzdušnou vlhkost, kterou můžeme docílit častým mlžením či ji postavit do misky s vlhkými oblázky.

Proč se světlo nepřizpůsobovalo rostlinám?

Světlo se tedy nepřizpůsobilo a nepřizpůsobuje rostlinám, ale rostliny se při svém vývoji přizpůsobovaly světelným podmínkám. Mimochodem Slunce od vzniku galaxie světelné podmínky prakticky nezměnilo.

Proč roste rostlina pomalu?

A protože rostlina roste pomalu, zpravidla rok, více světla po delší dobu a méně intenzity se ji zřejmě „hodilo“, samozřejmě až na výjimky, a tak si většina z nich zvolila tuto variantu. Kdy začíná rostlině den? Rostlině začíná den východem slunce. V této chvíli začne produkovat své stavební látky pro další nabývání na váze.

Co potřebuje rostlina pro svůj růst?

Z hlediska světla obecně rostlina potřebuje pro svůj růst a existenci (využije pro fotosyntézu): 1 veškeré difúzní světlo ze slunečního záření které je rozptýlené, všudepřítomné, jako např. v létě při zatažené obloze... 2 světlo je k dispozici 60% času v průběhu roku, což je v průměru 14,4 hodin za den a 3 má svůj cyklus, východ slunce „ráno“ a západ slunce „večer“ More ...

Související příspěvky: