Co se týče značení brýlí?

Obsah

Co se týče značení brýlí?

Co se týče značení brýlí?

Zorník a obruba brýlí musí být značeny odděleně. Jestliže zorník a obruba brýlí tvoří jeden celek, musí být celé značení provedeno na obrubě brýlí. Systém značení na výrobku je poměrně složitý a používaná čísla nebo písmena nemusí být srozumitelná.

Jaký je příspěvek na brýle?

Výše příspěvku na brýle – dospělí. nárok na příspěvek má pojištěnec jednou za tři roky, a to na jedny brýlové obruby ve výši 150 Kč; v případě tří a více dioptrií do dálky dokonce na dvoje obruby (jedny náhradní) příspěvek platí také na kontaktní čočky

Jak uzavřené ochranné brýle?

Uzavřené ochranné brýle, zakrývají oblast očí a těsně přiléhají k obličeji. Mohou být vybaveny systémem přímé nebo nepřímé ventilace. I tyto brýle mohou mít zorníky čiré nebo s filtračními vlastnostmi, vyrobené ze skla, plastu nebo vrstvené.

Jak použít ochranné brýle s Korekčními zorníky?

Použít ochranné brýle s korekčními zorníky, které jsou opatřeny dalším sklopným rámem se zorníky, které mají ochranné vlastnosti. Jako vnitřní zorníky tak mohou být použita vhodná, individuálně navržená dioptrická skla, zorníky ve sklopném rámu jsou pak navrženy tak, aby vykazovaly potřebné ochranné vlastnosti.

Související příspěvky: