Jak se lidé se schizofrenií zbavují?

Obsah

Jak se lidé se schizofrenií zbavují?

Jak se lidé se schizofrenií zbavují?

V této rané fázi se lidé se schizofrenií zdají být výstřední, nemotivování, bezcitní a samotářští. Tito lidé se většinou sami izolují, zanedbávají svůj vzhled, říkají podivné věci, ukazují lhostejný přístup k životu. Mohou se vzdát svých koníčků a aktivit, jejich výkon v práci nebo škole se zhorší.

Jak se projevuje schizofrenie?

Schizofrenie se začíná projevovat nespecifickými potížemi, např. plachostí, společenskou izolací a antisociálním chováním, depresivními stavy, oploštěním emocí atd. Poté se další projevy mohou rozvíjet naráz nebo postupně.

Jak je schizofrenie ovlivněna?

Schizofrenie má silnou dědičnou složku. Jedinci, kteří mají v rodině schizofrenika, mají 10 procentní pravděpodobnost vzniku této nemoci, na rozdíl od 1 procentní šance u zbytku populace. Schizofrenie ovšem není ovlivněna jen geny. Asi 60% schizofreniků nemá žádné členy rodiny s touto poruchou.

Proč vzniká schizofrenie?

Příčiny schizofrenie nejsou zcela známy. Nicméně se zdá, že schizofrenie obvykle vzniká z komplexní interakce mezi genetickými a environmentálními faktory. Schizofrenie má silnou dědičnou složku. Jedinci, kteří mají v rodině schizofrenika, mají 10 procentní pravděpodobnost vzniku této nemoci, na rozdíl od 1 procentní šance u zbytku populace.

Související příspěvky: