Jak se zbavit slimáků?

Obsah

Jak se zbavit slimáků?

Jak se zbavit slimáků?

Slimáci, zejména plzák španělský jsou schopni zlikvidovat veškerou úrodu. Jejich invazi se ale můžeme bránit. Existují různé způsoby. Podívejte se na výběr těch nejlepších a přečtěte si také, jak zalévat zahradu, abyste neuškodili rostlinám a nepřilákali zbytečně moc slimáků.

Proč jsou slimáci největším nepřítelem našich zahrad?

Vedle nedostatku vláhy jsou slimáci největším nepřítelem našich zahrad. Maji neuvěřitelnou schopnost se rozmnožovat a plzák španělský zde ani nemá přirozené nepřátele. A tak není divu, že jejich výskyt na českých zahrádkách roste do astronomických hodnot.

Jak se slimáky dostat ze záhonů?

Nejjednodušší způsob, jak slimáky dostat ze záhonů, je ruční sběr. Vypravit se na ně však musíte v nočních hodinách, kdy opouštějí úkryty, Stále živé je v nádobě odneste někam daleko a doufejte, že se nevrátí. Když je však vysypete hned za plot, máte je za chvíli zpět.

Jak použít konzervu proti slimákům?

Do země zasaďte konzervu se psím nebo kočičím žrádlem a počkejte, až se do ní slimáci sami chytí. Stejně lákavé jsou pro ně i navlhčené granule. 9. Použijte chemii Velmi dobré výsledky v boji proti slimákům mají nejrůznější chemické prostředky a lapače.

Související příspěvky: