Kde se používaly ušní svíčky?

Obsah

Kde se používaly ušní svíčky?

Kde se používaly ušní svíčky?

Ušní svíčky se používaly už ve starověku v Egyptě, Číně, Indii jako prostředek celostní léčby při problémech s ušima. Léčili takto indiánští šamani, ale trubky z novinového papíru běžně používaly i naše babičky. Dnes je tato metoda velmi diskutovanou, má mnoho příznivců i odpůrců.

Kdy měnit zapalovací svíčky?

Diagnostika svíčky – kdy měnit zapalovací svíčky? Je-li zapalovací svíčka v pořádku, neznamená to, že je úplně čistá. Nicméně úsady hoření jsou v typickém zbarvení a nejsou nepravidelně „nabobtnalé“ Svíčka je při správném používání zbarvená v prostoru kolem izolátoru a elektrod jen světle šedě, šedožlutě nebo nahnědle.

Co se týče odtrhu zapalovací svíčky?

Zásahem do vzdálenosti elektrod a nedodržením předepsaného odtrhu zapalovací svíčky u moderních motorů si ale člověk koleduje o problém. V lepším případě se zhorší jízdní vlastnosti vozu, v horším případě to výrazně ovlivní živostnost svíčky nebo jiných komponent spalovacího prostoru.

Jak se snižuje izolační odpor svíčky?

Elektrický izolační odpor se snižuje, což vede k tomu, že může k vytvoření jiskry zužitkovat menší elektrické napětí. Pokud je dodané napětí menší, než svíčka potřebuje k zapálení, jiskru mezi elektrodami nevyprodukuje.

Související příspěvky: