Co jsou stříkané izolační pěny?

Obsah

Co jsou stříkané izolační pěny?

Co jsou stříkané izolační pěny?

Stříkané izolační pěny jsou vhodné pro všechny typy obytných, komerčních nebo průmyslových objektů, včetně ekologických a energeticky úsporných staveb. Využívají se především jako tepelné izolace pro zateplení půdních prostor, hydroizolace, zvukové izolace, parozábrany, zateplení střechy šikmé i rovné.

Jaká byla poptávka na Izolace plochých střech?

Poptávka na trhu na izolace plochých střech byla obrovská a technologie PUR sváděla svoji zdánlivou jednoduchostí k masovému rozšíření. Některé z těchto firem a bohužel i někteří ze znalců v oboru střech nebyli a nejsou schopni příčiny těchto poruch diagnostikovat.

Jak vzniká izolace střech?

Principem technologie izolací střech je nástřik směsi dvou tekutých složek (A+B) na povrch, jenž má být izolován. Směs po dopadu na povrch okamžitě reaguje a ze skupenství tekutého se mění do skupenství pevného s tím, že mnohonásobně nabývá na objemu. Při chemické reakci se vytváří CO 2 (kysličník uhličitý).

Jaká je tloušťka izolační vrstvy na střeše?

Základní tloušťka izolační vrstvy na střeše je 30 mm. Po vrstvách možno nástřik opakovat neomezeně silný podle požadavků na hodnotu tepelné izolace. Velmi důležitým a pozitivním faktorem této technologie je vysoká uzavřenost buněčné struktury pěny a tím docílený hydroizolační efekt.

Související příspěvky: