Kde se objevuje rozmazané vidění?

Obsah

Kde se objevuje rozmazané vidění?

Kde se objevuje rozmazané vidění?

Rozmazané vidění se může objevit také po některých očních operacích, při kterých se užívají oční kapky na znecitlivění operovaného oka a/nebo roztažení zornice (například po laserových operacích očí mívají pacienti nějakou dobu rozmazané vidění, ale tento stav většinou rychle a bez léčby odezní sám od sebe).

Co může způsobit rozmazané vidění?

Rozmazané vidění ale může být také známkou závažnějšího problému, včetně některých život ohrožujících neurologických onemocnění nebo chorob, které mohou způsobit trvalou ztrátu zraku.

Může být zamlžené vidění známkou závažného onemocnění?

Zamlžené vidění bývá většinou známkou nějakého onemocnění, jako je například šedý zákal. Rozmazané nebo zamlžené vidění mohou být známkou závažného problému, a to zejména v případě, pokud se vyskytnou náhle, z plného zdraví (pacient například večer vidí normálně a ráno má zamlžené vidění a/nebo se rozmazané vidění objeví z ničeho nic).

Co jsou příznaky rozmazaného vidění?

Příznaky rozmazaného vidění zahrnují: nejasné vidění v jakékoli vzdálenosti, nedostatek detailů nebo zaostření, když se na něco díváte, rozmazané hrany, neurčitá vize, plovoucí místa ve vašem zorném poli, slzení, otírání očí nebo časté mrkání. Tyto změny mohou nastat velmi pomalu nebo náhle.

Související příspěvky: